fbpx

Rulltårta med vitchoklad- & blåbärsfyllning

ca 20 bitar. Tidsåtgång 50-60 min

Ingredienser

  •  100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • ½ dl glykos
  • ½ tsk ättiksprit (12 %)
  • En nypa salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke och sila försiktigt ner det i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt därefter grädden och blanda till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  4. Krossa blåbär och socker i en mortel. Strö därefter på blåbärssockret på den färdiggräddade kakan. Vänd sedan den sockrade sidan nedåt med hjälp av ett bakplåtspapper.
  5. Pensla med lite kallt vatten och dra bort bakplåtspapperet från kakan.
  6. Förvara alltid i kylen/frysen, servera alltså kalla och njut!

Dela receptet med dina vänner

Facebook
Email
Följ oss i sociala medier