Rulltårta med vitchoklad- & blåbärsfyllning
ca 20 bitar. Tidsåtgång 50-60 min
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
- ½ dl glykos
- ½ tsk ättiksprit (12 %)
- En nypa salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke och sila försiktigt ner det i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt därefter grädden och blanda till en jämn smet.
- Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
- Krossa blåbär och socker i en mortel. Strö därefter på blåbärssockret på den färdiggräddade kakan. Vänd sedan den sockrade sidan nedåt med hjälp av ett bakplåtspapper.
- Pensla med lite kallt vatten och dra bort bakplåtspapperet från kakan.
- Förvara alltid i kylen/frysen, servera alltså kalla och njut!