Morotscupcakes med cream cheese-frosting
Morotskaka i cupcakeform, vem kan tacka nej till det? En oemotståndlig klassiker i perfekt munsbitformat, älskas av både barn och vuxna!
Tips! Smaksätt smeten ordentligt om du gillar en mustig smak på dina morotscupcakes. Mums!
GÖR SÅHÄR:
- Värm ugnen till 150 grader varmluft.
- Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
- Tillsätt rivna morötter och rapsolja och vänd ner i smeten.
- Fyll 12 muffinsformar till hälften med smet [TIPS: använd en muffinsplåt för att ge muffinsen stöd].
- Grädda i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna.
- Vispa smör och philadelphiaost krämigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft och vispa frostingen fluffig (vispa inte för länge, då blir frostingen lös).
- Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa ett valfritt mönster på de avsvalnade muffinsarna. Det går även bra att smeta på frostingen med en kniv!
Ingredienser
ca 12 st
CUPCAKES
2 ekologiska ägg
1 dl strösocker (100 g)
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
2 tsk ekologiskt bakpulver från Khoisan Tea
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 msk mald ekologisk kanel
2 tsk ekologiskt ingefärsextrakt från Khoisan Tea
2 tsk malen ekologisk kardemumma
1 nypa flingsalt
2 1/2 dl finrivna morötter (150-200 g)
1/2 dl rapsolja (50 g)
CREAM CHEESE FROSTING
75 g mjukt smör
300 g färskost
3 dl florsocker (180 g)
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
skalet från en tvättad ekologisk citron
1 msk citronsaft
Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]