fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1599″ align=”center”]

Chokladbollar med smak av blåbär eller lakrits

 

GÖR SÅHÄR:

  1.  Kör smör, strösocker, vaniljpulver, flingsalt, kakao och blåbärspulver eller lakritsextrakt i en matberedare. Tillsätt havregryn.
  2. Forma smeten till bollar. Låt stelna i kylskåp. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och toppa med lakritspulver eller blåbärspulver. Servera rumstempererade.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser

20-30 st

100 g kallt smör
1/2 dl strösocker (50 g)
1 krm ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 nypa flingsalt
2 msk ekologisk kakao från Khoisan Tea
4-5 dl havregryn eller glutenfria havregryn

För blåbärsbollar: 1 1/2 msk ekologiskt blåbärspulver från Khoisan Tea
För lakritsbollar: 2 tsk ekologiskt lakritsextrakt från Khoisan Tea

100 g valfri ekologisk bakchoklad från Khoisan Tea att doppa chokladbollarna i.

Ekologiskt lakritspulver och ekologiskt blåbärspulver från Khoisan Tea att toppa bollarna med.

 


Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]

[minti_spacer]