Kärleksmums med After Eight
Favoriternas favorit – Kärleksmums! Enkelt att baka och fulla av choklad, kärlek och mums. Så är det något du ska baka på Alla hjärtans dag så är det väl just Kärleksmums!
Tips! Gör hål i chokladbottnen med en blompinne eller sugrör, så fylls kakan med mer glasyr när du breder glasyren över kakan och den blir mycket saftigare!
CHOKLADBOTTEN:
1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform (á 20 x 30 cm) med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Tillsätt mjölken. Häll blandningen i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen ner i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt pepparmyntsoljan.
5. Häll upp smeten i formen, lägg After Eight-bitarna på kakan och grädda i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna.
CHOKLADGLASYR:
6. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Tillsätt kaffet. Rör ner kakao, vaniljsocker, florsocker och flingsalt. Använd en ballongvisp.
7. Gör små hål i chokladbottnen med ett sugrör så glasyren sjunker ner i kakan. Bred glasyren över kakan. Toppa med riven kokos och frystorkade hallon
Ingredienser
ca 20-24 st
CHOKLADBOTTEN
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker (200 g)
125 g smör
1 dl mjölk (100 g)
1 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (40 g)
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 tsk ekologiskt bakpulver från Khoisan Tea
1 nypa flingsalt
några droppar pepparmyntsolja
20 bitar After Eight
CHOKLADGLASYR
100 g smör
1 dl starkt kallt kaffe (100 g)
1 1/2 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (60 g)
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 stor nypa flingsalt
75 g riven kokos och frystorkade hallon till garnering
Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]