[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1214″ align=”center”]
Vegansk jordgubbsmousse
Denna ljuvliga jordgubbsmousse är helt fri från animaliska livsmedel och passar perfekt som efterrätt. Börja med den veganska grädden och avsluta med purén som sedan blandas ner i grädden.
Grädde – gör så här:
- Vispa samman kokosmjölk, kokosgrädde och socker i en medelstor kastrull.
- Häll i Agar Agar-pulvret och vispa kraftigt för att undvika klumpar. Låt koka upp på medelhög värme och rör om försiktigt då och då.
- När grädden kokat upp, ta bort kastrullen från värmen och vispa ner vaniljextraktet. Låt svalna till rumstemperatur och ställ sedan in kastrullen i kylskåpet.
- Låt stå i minst tre timmar, eller tills grädden är helt fast.
- Skrapa ur den stelnade grädden och häll ner i en mixer och mixa till en slät puré. Till en början kommer smeten att se torr och kornig ut, men ge maskinen tillräckligt med tid att mixa hela smeten.
- När smeten är silkeslen och mjuk är grädden klar. Låt stå i kylen och påbörja purén.
Jordgubbspuré – gör såhär:
- Låt jordgubbar koka upp i en kastrull tillsammans med vatten och citronsaft tills jordgubbarna har löst upp sig
- Använd en stor sil och sila bort eventuella kärnor, bitar och trådar som finns kvar.
- Häll ner agar agar-pulvret och vispa smeten, låt sedan koka upp under omrörning till runt 45 grader.
- Häll över jordgubbssmeten i en skål och låt svalna i rumstemperatur. När jordgubbssmeten har stelnat lite, blanda ner den i grädden tillsammans med florsockret. Vispa försiktigt för hand tills du får en jämn mousse-aktig smet.
- Förvara i kylen till servering
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]
Ingredienser grädde
4 dl (en burk) fet kokosmjölk
1 dl kokosgrädde
6 msk strösocker
2 tsk Khoisan Tea Agar Agar-pulver
1/2 tsk Khoisan Tea vaniljextrakt
Ingredienser jordgubbspuré
225 g frysta jordgubbar
1,5 msk florsocker
1 dl vatten
2 tsk citronsaft
0,75 tsk Khoisan Tea Agar Agar-pulver[/minti_box]
[minti_spacer]