Veganska havrepannkakor

Det perfekta receptet på veganska havrepannkakor som är goda, enkla att vända och med en härlig krispig kant som tar pannkakorna till nya höjder. Vi äter dessa godingar helst med en snabbgjord drottningchiasylt med vanilj.

Av Linda Nilsson
8 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 2 msk Khoisan Gourmet äggersättare
  • 4 msk kallt vatten
  • 1 ½ dl havremjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl havre- eller mandelmjölk
  • Neutral kokosolja att steka i

Gör så här

  1. Blanda 2 äggersättare (2 msk pulver och 4 msk kallt vatten), låt stå i 30 min. Gör denna magiska drottningchiasylt under tiden. 

  2. Mät sedan upp havremjöl, potatismjöl, salt, vaniljpulver, havre- eller mandelmjölk, äggersättare i en bunke. Vispa så till en slät smet. Låt smeten svälla i ytterligare i 10 min medan du plockar undan och dukar.

  3. Stek pannkakorna på båda sidorna i kokosolja och på hög värme. Servera med drottningschiasylten och eventuellt kokosgrädde eller liknande.