Vegansk sockerkaka

Saftig vegansk sockerkaka bakad med vår äggersättare.

9 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 2 msk Khoisan Gourmet äggersättare
  • 4 msk vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk Khoisan Gourmet ekologiskt vaniljpulver
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl sojamjölk
  • 2 dl rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och smörj din form generöst med smör (behöver rymma minst 1 liter).

  2. Blanda ihop Khoisans äggersättare med hälften av vattnet i en liten skål tills du får en tjock och klumpfri smet. Ha sedan i resten av vattnet. Ställ åt sidan.

  3. Ta fram två bunkar. I den ena blandar du ihop vetemjöl, Khoisans bakpulver, Khoisans äkta vaniljpulver och rivet citronskal och i den andra blandar du ihop strösocker, sojamjölk och rapsolja.

  4. Blanda ner äggersättningsblandningen i bunken med strösocker, sojamjölk och rapsolja och rör sedan ner lite av mjölblandningen i taget under konstant omrörning tills du får en tjock och jämn smet.

  5. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp kakan på ett galler för att svalna helt och hållet innan servering. Servera gärna med växtbaserad vispgrädde och färska jordgubbar.


Tips! Gör din veganska sockerkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.