Vaniljpannacotta med äkta vanilj
Vaniljpannacotta med äkta vanilj är en enkel dessert för nyår, sommarfester och alla typer av middagar. Dekorera vaniljpannacotta efter säsong och förändra på så sätt desserten!
4
4 ingredienser
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- ½ dl strösocker
- ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
- ½ tsk Khoisan Gourmet Agar Agar (eller 2 gelatinblad)
Gör så här
Lägg grädde, socker, vaniljpulver och Agar Agar i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
Rör ihop blandningen lite snabbt för att vaniljpulvret ska blandas runt och fördela krämen i portionsformar.
Låt stå i kylskåpet i 2 – 3 timmar eller till de har stelnat.
Om man vill använda gelatinblad istället för Agar Agar, lägg 2 gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 10 min. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och vispa ner dem i grädd-blandningen efter den har värmts upp.