Vaniljpannacotta med äkta vanilj

Vaniljpannacotta med äkta vanilj är en enkel dessert för nyår, sommarfester och alla typer av middagar. Dekorera vaniljpannacotta efter säsong och förändra på så sätt desserten!

4
4 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • ½ tsk Khoisan Gourmet Agar Agar (eller 2 gelatinblad)

Gör så här

  1. Lägg grädde, socker, vaniljpulver och Agar Agar i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.

  2. Rör ihop blandningen lite snabbt för att vaniljpulvret ska blandas runt och fördela krämen i portionsformar.

  3. Låt stå i kylskåpet i 2 – 3 timmar eller till de har stelnat. 

Om man vill använda gelatinblad istället för Agar Agar, lägg  2 gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 10 min. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och vispa ner dem i grädd-blandningen efter den har värmts upp.