Vaniljmuffins

Vaniljmuffins med äkta vanilj är alltid ett bra alternativ till fikastunden. Detta recept passar även bra till tårtbotten och som sockerkaka.

Av Yvonne Landin
12
9 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver, eller
  • 1 ½ tsk vaniljpasta
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ in ett galler i nedre delen av ugnen.

  2. Ställ tolv muffinsformar i en muffinsplåt.

  3. Smält smöret och blanda med mjölk och vanilj.

  4. Vispa ägg och socker fluffigt.

  5. Tillsätt smörblandningen.

  6. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt, vispa slätt.

  7. Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3.

  8. Grädda i 10 minuter.

  9. Flytta försiktigt upp plåten till den övre delen av ugnen och grädda i ytterligare 5-10 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.

  10. Låt svalna helt i formen.