Vaniljmaränger

Ljuvliga vaniljmaränger att ha till en glassig efterrätt eller att bara äta som de är. Dessa spritsade maränger är perfekta små munsbitar med smak av äkta vanlij.

60
4 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 3 ½ dl florsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke och ställ över ett vattenbad. Rör om hela tiden tills smeten nått 60 grader.

  2. Tag bort bunken från vattenbadet och vispa upp marängen tills den svalnat och bildar vita, blanka toppar. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  3. Grädda 6-7 min i 150 grader och sänk sen värmen till 100 grader och låt marängerna torka i nån timme. Dom ska lossna lätt från bakplåtspapperet. Känns dom fortfarande lite sega på ytan så låt dom stå kvar i ugnen på eftervärme. Förvara i tät burk.