Vaniljkaramelliserade nötter
Vaniljkaramelliserade nötter för glöggfesten, julminglet eller när du är sugen på goda karamelliserade nötter.
5 ingredienser
Ingredienser
- 275 g rostade mandlar, valnötter, pekannötter och cashewnötter
- 1 dl ljus sirap
- 4 msk strösocker
- 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
- 1 nypa salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Värm sirap, socker och vaniljpulver i en stekpanna på medelvärme. När det har smält och bubblat i 1 – 2 minuter, rör ner nötterna så de täcks av sockerlagen.
Sprid ut nötterna på bakplåten. Ställ in plåten i ugnen i ca 10 minuter. Sockerlagen kommer bli gyllene. Ha uppsikt så att den inte bränns.
Låt svalna och stelna. Bryt eller grovhacka nötterna.