Vaniljkaramelliserade nötter

Vaniljkaramelliserade nötter för glöggfesten, julminglet eller när du är sugen på goda karamelliserade nötter.

Av Systrarna Eisenman
5 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 275 g rostade mandlar, valnötter, pekannötter och cashewnötter
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 msk strösocker
  • 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.  Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.

  2. Värm sirap, socker och vaniljpulver i en stekpanna på medelvärme. När det har smält och bubblat i 1 – 2 minuter, rör ner nötterna så de täcks av sockerlagen.

  3. Sprid ut nötterna på bakplåten.  Ställ in plåten i ugnen i ca 10 minuter. Sockerlagen kommer bli gyllene. Ha uppsikt så att den inte bränns.

  4. Låt svalna och stelna. Bryt eller grovhacka nötterna.