Vaniljbollar

Superenkla och goda vaniljbollar gjorda på äkta vanilj och frystorkade jordgubbar. Ett perfekt val för dig som är trött på den klassiska chokladbollen och är ute efter ett nyttigare alternativ till fikat som alla kan njuta av.

Av Anna Winér
20
5 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 100 g cashewnötter, blötlagda
  • 2 msk neutral kokosolja, smält
  • 1 ½ msk fibersirap (ca)
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Frystorkade jordgubbar (att rulla i)

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser tills den blir helt slät. Kyl smeten (tex. i kylen) att den ska bli formbar. 

  2. Krossa frystorkade jordgubbar till ett fint pulver.

  3. Rulla den fasta smeten till bollar i jordgubbspulvret. Är smeten för lös, kyl den en stund till. Förvara bollarna i kylen tills det är dags att äta dem.