Sylt med vanilj

Sylt med vanilj i är en oslagbar kombination. Detta syltrecept passar bra till hallon, björnbär och blåbär. Tänk på att björnbär ska vara väl mogna, annars blir de hårda och sega. Blanda gärna de olika bären. T. ex. blåbär och hallon som blir drottningsylt.

Av Systrarna Eisenman
4 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 500 g hallon, blåbär eller/och björnbär
  • 350 g strösocker
  • ½ citron, saften
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver

Gör så här

  1. Rensa bären. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull och värm dem under lock tills de saftar sig. Låt sedan sjuda under lock i cirka 5 minuter.

  2. Rör ner socker, citronsaft och vaniljpulver och värm på låg värme tills sockret har lösts upp.

  3. Höj värmen och låt koka utan lock tills sylten är cirka 105 grader.

  4. Rör om då och då. Skumma av väl.

  5. Häll upp sylten på varma väl rengjorda burkar. Förslut, vänd upp och ner på burkarna och låt svalna.


Blir ca. 7 dl sylt.