Det här är det bästa receptet på riktigt kladdiga och krämiga brownies. Perfekt krispig yta, ett alldeles superfudgy och segt inre och fylld med smälta chokladbitar. Gratulerar, nu har du hittat ditt go-to recept på sega brownies!
Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
Smält smöret i en kastrull. Vispa samman smör, matolja, strösocker och farinsocker i en skål. Tillsätt ett ägg i taget under vispning, samt vaniljextraktet.
Blanda vetemjöl, kakao och flingsalt i en skål och sikta ner mjölblandningen under omrörning i äggsmeten.
Klä en bakform á 20×30 cm med bakplåtspapper och fyll formen med smet.
Hacka chokladen grovt och tryck ner chokladbitarna i formen.
Grädda i övre delen av ugnen i 20-25 minuter. Testa med en provsticka, kakan ska vara kladdig i mitten men inte ”vobbla”.
Låt svalna. Skär i valfritt stora bitar och servera med grädde eller glass.