Snittar med ädelost & vaniljkaramelliserad äpple, grönkål och granatäpple

Förgyll glöggminglet med dessa ljuvliga rågbrödssnittar med vaniljkaramelliserad äpple tillsammans med ädelost, grönkål och granatäpple. En perfekt mix av juliga smaker med salt ost och söt vanilj som förgyller äpplet.

Av Systrarna Eisenman
12
9 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 4 skivor rågbröd
  • 50 g grönkål
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • ½ äpple, tärnad
  • 1 tsk socker
  • 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 50 g ädelost, smulad
  • 1 dl granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Skär rågbrödet i fyrkanter.

  2. Riv av grönkålen från den grova mittstjälken. Riv i mindre bitar. Stek i olja tills den sjunker ihop något. Salta.

  3. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äpple, socker och vaniljpulver och fräs i några minuter. Äppelbitarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.

  4. Toppa brödbitarna med grönkål, ädelost, äppelbitar och granatäpplekärnor.