Använda övermogna bananer till att baka Saftigt bananbröd! Det här brödet är mer som en kaka egentligen men det är så himla gott att avsluta helgfrukosten med eller äta som nyttigare fika. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.
Sätt ugnen på 200°C. Klä en brödform med bakplåtspapper.
Mosa bananerna. Vispa smör och farinsocker fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget, och de mosade bananerna i smörblandningen.
Blanda de torra ingredienserna: mjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver.
Vänd ner hackade valnötter och mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i brödformen. Halvera den sista bananen och lägg på toppen med lite valnötter.
Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter tills bananbrödet är gyllenbrunt, känn med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna.