Rabarber sour med vaniljskum

Imponera med ett vaniljskum som du toppar somrig variant av vodka sour med rabarber.

Av David Kringlund
4 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 5 cl vodka
  • 3 cl citronjuice
  • 2 cl sockerlag smaksatt med rabarber
  • Skum smaksatt med vanilj

Gör så här

Sockerlag med rabarber

Blanda en sockerlag på lika delar vatten och socker. Tillsätt rabarber i skivor och låt dra i sockerlagen i ca 24 timmar. Använd en rabarberstång till 0,5 liter sockerlag.

Vaniljskum

Till en 0,5 liters sifon – tillsätt 20 cl Syrlig äppelmust, exempelvis Granny Smith, 20 cl sockerlag och 10 cl äggvita. (Citronjuice funkar också bra istället för den syrliga äppeljuicen, kör då 95% sockerlag och 5 % citronjuice). Addera  en tesked Khoisan Gourmet vaniljpulver. Tillsätt patroner, skaka ordentligt och förvara i kylen. Ju kallare skummet är desto hållbarare blir det.


  1.  Använd ett lågt glas med is.

  2. Skaka allt utom skummet med is i en shaker.

  3. Sila upp i glaset

  4. Spritsa på vaniljskummet på toppen.