Imponera med ett vaniljskum som du toppar somrig variant av vodka sour med rabarber.
Blanda en sockerlag på lika delar vatten och socker. Tillsätt rabarber i skivor och låt dra i sockerlagen i ca 24 timmar. Använd en rabarberstång till 0,5 liter sockerlag.
Till en 0,5 liters sifon – tillsätt 20 cl Syrlig äppelmust, exempelvis Granny Smith, 20 cl sockerlag och 10 cl äggvita. (Citronjuice funkar också bra istället för den syrliga äppeljuicen, kör då 95% sockerlag och 5 % citronjuice). Addera en tesked Khoisan Gourmet vaniljpulver. Tillsätt patroner, skaka ordentligt och förvara i kylen. Ju kallare skummet är desto hållbarare blir det.
Använd ett lågt glas med is.
Skaka allt utom skummet med is i en shaker.
Sila upp i glaset
Spritsa på vaniljskummet på toppen.