Passionsfruktposset
Om du inte har upptäckt storheten med passionsfruktposset ännu, är det nu dags att göra det till påsk! Denna passionsfruktposset är enkel, söt och syrlig, varje krämig skad som en semester på den soliga stranden!
Ingredienser
- 300 ml kokosgrädde
- 60 ml kokosmjölk
- 2 gram Khoisan Gourmet agar agar-pulver
- 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
- 3 msk lönnsirap
- ½ limesaft (20 ml)
- 5 passionsfrukter (40 ml)
- 0.13 tsk salt
- Färsk mynta och penséer på toppen
Gör så här
Skär varje passionsfrukt på mitten och skeda ur frön och saft i en finmaskig sil över en skål.
Kör baksidan av en sked över fröna för att trycka ut juicen, du ska sluta med ca 4 matskedar juice.
Lägg överblivna frön i en liten skål, täck över och ställ in i kylen.
Lägg tomma passionsfruktskal på en tallrik.
Lägg kokosgrädden, kokosmjölken med agar agar i en liten kastrull. Tillsätt lönnsirapen och låt koka upp.
Låt koka i cirka en minut. Fortsätt att sjuda, vispa då och då i cirka 2-3 minuter.
Ta av från värmen, vispa i passionsjuice, vaniljextrakt, limejuice och salt.
Överför blandningen i en dressingflaska eller använd en sked dela blandningen mellan passionsfruktskalen.
Ställ i kylen i minst 4 timmar eller frys i 30 minuter för en snabb lösning.
Lägg en sked reserverade passionsfruktsfrön ovanpå varje posset.
Toppa med färska myntablad och penséer.