Påsktårta för alla

Fira påsken med en glutenfri och vegansk tårta med tillsats av himla goda frystorkade jordgubbar och vanilj av Khoisan Gourmet.

Av Nazli Develi
28 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Våta ingredienser
  • 100 g mosad banan
  • 100 g äppelmos
  • 350 ml kokosmjölk
  • 2 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
  • 40 g cashewsmör
  • 165 ml lönnsirap
Torra ingredienser
  • 140 g mandelmjöl
  • 140 g glutenfritt havremjöl
  • 90 g kokossocker
  • 76 g kakaopulver
  • 4 g mörkrostat malet kaffe
  • 75 g tapioka strach
  • 50 g kassavamjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
Fyllning
  • 400 g hallon- eller jordgubbssylt
  • Använd din favoritsylt eller gör din egen. För att göra sylten koka 400 g bären med 4 msk lönn, 2 msk citronsaft och 2 msk chiafrön. Låt den svalna helt innan du använder den.
Jordgubbs- och vaniljfrosting
  • 130 ml kokosgrädde
  • 15 g eryritol
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
  • 15 g Khoisan Gourmet frystorkade jordgubbar
Kokos- och vaniljfrosting
  • 200 ml kokosgrädde
  • 30 g erytritol
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
Dekoration
  • Röd oxalis både blommor och blad
  • Frystorkade skivade jordgubbar
  • Chokladdragerad mandel

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 C.

  2. Blanda de våta ingredienserna i en stor skål tills de är väl kombinerade.

  3. Tillsätt sedan de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.

  4. Häll upp i två formar. Grädda i ugnen i 30-35 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du tar den ur formen.

  5. Kyl i 5 minuter och ta sedan bort från pannan. Låt svalna helt innan nästa steg.

  6. Använd en 10 cm rund kakskärare och skär mitten av kakan något. Skära inte ihop hela botten. Det ska fortfarande finnas kvar lite tårtbotten. Ta bara toppen. Skär ut mitten av kakan med en matsked.

  7. Fyll den snidade mitten med sylten.

  8. Lägg ingredienserna till jordgubbsfrosting i en mixer, mixa tills det är fluffigt. Frys in minst 2-3 timmar tills den är tillräckligt fast. Överför sedan till en spritspåse med runt munstycke. Dekorera kanterna på tårtan genom att lämna lite mellanrum.

  9. Lägg ingredienserna till kokosfrostingen i en mixerskål, blanda ihop tills blandningen är ljus och fluffig. Frys 2-3 timmar. Överför sedan till en spritspåse med stjärnmunstycke. Droppa lite grädde mellan jordgubbsgrädden.

  10. Lägg frystorkade jordgubbsskivor och chokladtäckta mandel.

  11. Garnera med oxalis.

Upprepa processen för den andra tårtan. Du kan också göra den till en tårta i två lager om så önskas.

Vi hoppas att du provar detta recept och njuter av den härliga kombinationen av smaker och texturer. Lycka till med bakningen!