Mjölkchokladfudge

En mjölkchokladfudge med len och fin smak av god mjölkchoklad toppat med havssalt. Att använda bra bakchoklad och en termometer är nyckeln i denna otroliga fudge!

Av Peter Dahlberg
8 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 2 dl ekologisk vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
  • 1 ½ msk glykossirap
  • 50 g Khoisan Gourmet ljus bakchoklad
  • 25 g mjukt smör
  • Flingsalt till dekor

Gör så här

  1. Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljsocker till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan.

  2. Tillsätt glykossirap, choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur.

  3. Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!


18-22 bitar.