Mini no-bake vaniljcheesecake

Vaniljsmakande no bake cheesecake i portionsstorlek. Toppa med säsongens bär, frukt eller med honung, choklad, nötter eller andra favoriter, oändliga möjligheter! Använd valfritt geleringsmedel.

Av Yvonne Landin
9 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Botten
  • 150 g kex, Digestive eller Marie
  • 50 g smör
Cheesecakefyllning
  • ½ tsk Agar agar eller gelatinpulver
  • 1 ½ msk vatten
  • 600 g färskost naturell
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljpasta, eller
  • 2 ½ tsk vaniljpulver
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Förberedelser

  1. Blanda Agar agar och vatten i en kopp och hetta upp i mikro. Rör om och värm tills allt pulver lösts upp och du har en gele. Låt svalna.

  2. Ställ stabila muffinsformar av papper eller silikon på en bricka eller i en muffinsplåt (ca. 8-10 st).

Botten

  1. Smält smöret och mixa samman med kakorna i en mixer.

  2. Fördela och tryck ner kakmixet jämnt i formarna. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Häll färskost, florsocker och vaniljpasta i en bunke. Vispa till en slät smet.

  2. Blanda hälften av grädden med Agar agar och rör samman. Obs! Om det blir små klumpar kan du sila bort dem när du häller över det i bunken.

  3. Tillsätt Agar agar-blandningen och resten av grädden till smeten. Vispa på låg hastighet tills du har en fast kräm.

  4. Fördela krämen i formarna och jämna till.

  5. Ställ i kylen att stelna, gärna över natten men minst fyra timmar.

  6. Lossa varje cheesecake försiktigt ur formerna och servera.