Lakritsbrownie med rostad mandel

Lakritsbrownie som smälter i munnen med ekologiskt lakritspulver från Khoisan Gourmet!

30
12 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Brownie
  • 100 g sötmandel
  • 150 g smör
  • 200 g hackad Khoisan Gourmet mörk bakchoklad
  • 1 ½ msk Khoisan Gourmet lakritspulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
Ganache
  • 200 g Khoisan Gourmet mörk bakchoklad
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 msk honung
  • 2 msk Khoisan Gourmet lakritspulver

Gör så här

  1. Smält ihop smör, choklad och lakritspulver över ett vattenbad. Rör om och av från värmen. Låt svalna något.

  2. Blanda ihop kakao, mjöl och salt i en bunke.

  3. Rör ihop ägg och socker.

  4. Vispa ihop chokladsmeten med äggsmeten.

  5. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och fortsätt vända om tills det blir jämnt och fint.

  6. Rosta mandeln en stund i en torr panna och tillsätt i smeten.

  7. Häll smeten i en 20*30 cm form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 20-25 min tills kanterna spruckit upp lite men mitten fortfarande är lite lite kladdig. Testa dig fram med en provsticka i Låt svalna helt.

  8. Ganache: Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden med honung och lakritspulver.

  9. Häll den heta grädden över chokladen och rör till en jämn ganache. Bred över kakan.