Hemgjord granola
Gör en tråka müsli till en härlig och god granola med det du har hemma. Rosta den tillsammans med vanilj och nötter och frön för en smakfull upplevelse.
Ingredienser
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 5 dl rågflingor
- 400 g (alternativt tråkig müsli)
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl linfrön
- 1 dl nötter
- 1 tsk Khoisan Gourmet Vaniljpulver
- ½ dl honung
- ½ dl rapsolja
- 1 ½ dl vatten
- Khoisan Gourmet Frystorkade bär
Gör så här
Pimpa en tråkig müsli eller utgå från havregryn och rågflingor som bas.
Sätt ugnen på 200° (175° varmluftsugn
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt rapsolja och vatten, blanda runt.
Fördela ut på en plåt och rosta granolan i ugnen på 30 min.
Blanda runt var tionde minut och håll koll på müslin så att den inte bränts vid. Den är klar när allt känns gyllenbrunt.
Låt svalna innan du toppar granolan med frystorkade jordgubbar och/eller hallon
Häll upp i en burk och njut av en härlig granola.
De frystorkade bären behåller sin krispighet om du toppar granolan varje gång du ska äta istället för att blanda dem med granolan.