Hallon & lakritsfudge

Läcka fudgebitar med smak av hallon och lakrits.

Av Konditorliza
14 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Lakritsfudge
  • 200 g mjölkchoklad
  • 40 g smör
  • 400 g vispgrädde (4 dl)
  • 70 g strösocker (1 dl)
  • 90 g mörkt muscovadosocker (1,2 dl)
  • 90 g glykossirap (4 msk)
  • 1 ½ msk lakritspulver
  • En nypa salt
Hallonfudge
  • 100 g hallon, frysta
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 400 g vit choklad
  • 15 g smör
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Frystorkade hallon

Gör så här

Lakritsfudge

  1. Smält mjölkchokladen. Rör ner smöret.

  2. Koka upp vispgrädde, strösocker och mörkt muscovadosocker samt glukossirap till ca 112-115 grader, på medelvärme, i en tjockbottnad kastrull.

  3. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt den smälta chokladen, lakritspulver och en nypa salt. Häll i form (18 x 22 cm) och låt stelna i rumstemperatur eller i kylen i minst tre timmar.

Hallonfudge

  1. Tina hallonen på låg värme i en kastrull och mixa till en puré.

  2. Värm kondenserad mjölk och vit choklad i en tjockbottnad kastrull.

  3. Tillsätt hallonpuré och vaniljpulver. Blanda väl.

  4. Häll över hallonfudge på lakritsfudgen i formen. Dekorera med lite frystorkade hallon och låt stelna i rumstemperatur eller i kylen i minst tre timmar.