Granola med vanilj

Hemgjord granola är både lyxigt och mysigt att göra! Den här granolan får underbar smak av kakao och vanilj, perfekt till helgfrukosten.

12 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl hackade mandlar
  • 1 dl hela bovetefrön (snabbt blötlagt)
  • 1 dl kokosflarn
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl kokosolja
  • ½ dl hett vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 1 dl torkad frukt t.ex. russin/fikon/aprikos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Blanda havregryn och nötter, frön och kokos i en skål och rör runt så att allt blandas väl.

  3. Rör samman kokosolja, vatten, honung, vaniljpulver och kakao och slå över granolamixen.

  4. Klä en plåt eller form i bakplåtspapper. Häll ut granolan och sprid ut ordentligt. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Rör runt då och då och se till så att det inte bränns.

  5. Låt granolan svalna innan du lägger i den torkade frukten. Förvara i väl försluten burk.