Granola med kakao och vanilj

Hemgjord granola är både lyxigt och mysigt att göra! Den här granolan får underbar smak av kakao och vanilj, perfekt till helgfrukosten.

13 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl hackade mandlar
  • 1 dl hela bovetefrön (snabbt blötlagt)
  • 1 dl kokosflarn
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl kokosolja
  • ½ dl hett vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • ½ dl Khoisan Gourmet kakao
  • 1 dl torkad frukt t.ex. russin/fikon/aprikos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Blanda havregryn och nötter, frön och kokos i en skål och rör runt så att allt blandas väl.

  3. Rör samman kokosolja, vatten, honung, vaniljpulver och kakao och slå över granolamixen.

  4. Klä en plåt eller form i bakplåtspapper. Häll ut granolan och sprid ut ordentligt. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Rör runt då och då och se till så att det inte bränns.

  5. Låt granolan svalna innan du lägger i den torkade frukten. Förvara i väl försluten burk.