Fröknäcke med lakrits

Hembakat fröknäcke som toppas med Khoisan Gourmets lakritspulver.

Av Konditorliza
12 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • En plåt
  • 75 g majsmjöl (1,25 dl)
  • 35 g linfrön (0,5 dl)
  • 35 g solrosfrön (0,5 dl)
  • 15 g svarta sesamfrön (1,5 msk)
  • 15 g vita sesamfrön (1,5 msk)
  • 30 g pumpakärnor (0,5 dl)
  • ½ tsk lakritspulver
  • ½ tsk mortlade fänkålsfrön
  • 50 g olivolja (0,5 dl)
  • 125 g vatten (1,25 dl)
  • Flingsalt & lakritspulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Låt vattnet koka upp.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke tillsammans med olivolja och det kokande vattnet.

4. Låt stå i ca 10 minuter.

5. Lägg smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper på smeten och fördela smeten jämnt över plåten med hjälp av händerna.

6. Strö lite flingsalt och lakritspulver över plåten.

7. Baka av fröknäcket i ugnen i ca 40 minuter.