Doughnuts med jordgubbssocker och krämig bärfyllning

Riktigt läckra godbitar vända i jordgubbssocker som du enkelt gör själv, fyllda med bäriga krämer – välj en av fyllningarna eller gör båda två!

Av Plant based by Thess
20
16 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Doughnuts
  • 5 dl fint dinkelmjöl
  • 3 msk kokossocker
  • 2 msk maizena
  • ½ pkt torrjäst
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • ½ tsk Khoisan Gourmet bakpulver
  • 75 g växtbaserat smör
  • 2 dl växtdryck
Till fritering
  • Neutral rapsolja
Jordgubssocker att rulla i
  • 6 msk kokossocker
  • 12 g Khoisan Gourmet frystorkade jordgubbar
Hallonfärskostskräm
  • 12 g Khoisan Gourmet frystorkade hallon
  • 100 g växtbaserad naturell “färskost”
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 nypa flingsalt

Gör så här

  1. Blanda 2/3 av mjölet, kokossocker, maizena, torrjäst, vaniljpulver och bakpulver i en bakbunke. Låt stå 10 minuter.

  2. Smält smöret och blanda med växtdrycken, värm till 37°C.

  3. Arbeta degen, i bakmaskin eller med träslev, till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 60 minuter tills degen fördubblats i storlek.

  4. Förbered under tiden fyllning och jordgubbssocker.

  5. Jordgubbssocker: Mixa de frystorkade jordgubbarna till ett fint smul. Blanda med sockret. Ställ åt sidan.

  6. Hallonfärskostkräm: Mixa alla ingredienser tills slätt.

  7. Kavla ut den jästa degen till en 2 cm tjock platta, stansa ut runda bitar med ett glas eller kakform, lägg på en lätt mjölad yta. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter.

  8. Värm rapsoljan till 180°C i en kastrull med tjock botten. Fritera munkarna, ett par åt gången, i ca 2-3 minuter, vänd runt dem efter halva tiden. Plocka upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper. Vänd sedan runt i jordgubbssockret. Låt svalna.

  9. Gör ett litet hål i sidan av doughnutsen, spritsa in fyllning.

  10. Servera gärna doughnutsen samma dag – de smakar som allra bäst nyfriterade!