Riktigt läckra godbitar vända i jordgubbssocker som du enkelt gör själv, fyllda med bäriga krämer – välj en av fyllningarna eller gör båda två!
Blanda 2/3 av mjölet, kokossocker, maizena, torrjäst, vaniljpulver och bakpulver i en bakbunke. Låt stå 10 minuter.
Smält smöret och blanda med växtdrycken, värm till 37°C.
Arbeta degen, i bakmaskin eller med träslev, till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 60 minuter tills degen fördubblats i storlek.
Förbered under tiden fyllning och jordgubbssocker.
Jordgubbssocker: Mixa de frystorkade jordgubbarna till ett fint smul. Blanda med sockret. Ställ åt sidan.
Hallonfärskostkräm: Mixa alla ingredienser tills slätt.
Kavla ut den jästa degen till en 2 cm tjock platta, stansa ut runda bitar med ett glas eller kakform, lägg på en lätt mjölad yta. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter.
Värm rapsoljan till 180°C i en kastrull med tjock botten. Fritera munkarna, ett par åt gången, i ca 2-3 minuter, vänd runt dem efter halva tiden. Plocka upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper. Vänd sedan runt i jordgubbssockret. Låt svalna.
Gör ett litet hål i sidan av doughnutsen, spritsa in fyllning.
Servera gärna doughnutsen samma dag – de smakar som allra bäst nyfriterade!