Imponera med en Créme Brûlée Cookies som är fylld med vaniljkräm. Välj att äta som de är eller bränn av dem med extra vaniljkräm och rårörsocker.
Koka upp vispgrädde, mjölk, strösocker och vaniljpulver i enkastrull.
I en bunke blandar du ihop äggula, majsstärkelse och strösocker.
När gräddblandningen kokar häller du över 1/3 i äggblandningenunder omrörning. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och fortsättvispa tills krämen tjocknar.
Ta av från värmen och blanda ner smöret.
Häll hälften av vaniljkrämen i små kupolformar i silikon (ca 10 st) eller klicka utvaniljkrämen på ett bakplåtspapper med hjälp av ensked och ställ in i frysen.
Plasta resten av vaniljkrämen och ställ in i kylen.
Rör ihop smör med strösocker och farinsocker.
Blanda ner vetemjöl och bakpulver. Blanda i ägget.
Vänd ner vitchokladknappar, vaniljpulver och salt i degen.
Väg upp din deg i 75 g bitar, det blir ca 10 cookies.
Ta fram vaniljkrämen och tryck i en fryst vaniljkrämskupol i kakdegen. Täck över hela krämen med kakdegen och rulla den till en boll. Upprepa på alla kakor. Låt kakorna vila i kylen i 30 minuter innan de bakas av.
Sätt ugnen på 175 grader och baka av kakorna i ca 15 min. Ta ut plåten från ugnen och använd ett rund utstickare för att forma kakornarunda om det behövs. Låt svalna.
Sprid ut ett tunt lager vaniljkräm på kakorna och fördela ett jämntlager med rörsockerovanpå. Bränn av med en brännare och servera direkt. Det går även bra att endast använda rörsocker under bränningen, samt att äta kakorna nybakta som de är.