Chocolate chip cookies – äggfria, är den klassiska amerikanska kakan som vi inte kan få nog av! Och här är äntligen ett recept på chocolate chip cookies utan ägg. Perfekt för den som inte tål eller vill äta ägg. Receptet blir veganskt om du byter ut smöret mot mjölkfritt margarin
Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.
Blanda äggersättning och vatten i en skål. Låt svälla i 5 minuter. Tillsätt ljus sirap, vaniljextrakt och äggersättning i smeten och vispa samman så smeten går ihop.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Hacka den mörka chokladen till bitar och tillsätt försiktigt till smeten (spara lite till dekoration).
Forma degen till 20 jämnstora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit några chokladknappar.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.
Tips! Gör gärna en dubbelsats och frys in hälften av degen som en rulle, så är det bara att ta fram, skiva upp och grädda när sötsuget smyger sig på.