Äggfri Lemon Curd

Lemon curd, citronkräm, är gudomligt gott i tårtor, pajer, bakelser och scones och det är superenkelt att göra sin egen! Här är ett recept på en fantastisk lemon curd som görs utan ägg, perfekt för äggallergiker eller veganer.

Av Camilla Hamid
5 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 6 msk Khoisan Gourmet ekologisk Äggersättare
  • Saft och fint rivet skal från 4 citroner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör (byt till växtbaserat för vegansk variant)

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda först äggersättaren med vattnet, låt stå en stund.

  2. Tvätta citronerna noggrant. Riv skalet fint och pressa ut juicen.

  3. Blanda sedan alla ingredienserna, förutom smöret, i en metallbunke. Rör om till en klumpfri smet och värm under omrörning över vattenbad tills den tjocknar.

  4. Ta bort bunken från värmen och rör ner smöret tills det smälter.

  5. Häll över lemon curden i en lufttät burk och låt svalna och tjockna i kylskåpet.