Äggfri kladdkaka

Äggfri Kladdkaka utan ägg blir lika smarrig som vanlig kladdkaka! Och desto bättre, för nu kan även de som inte äter ägg fika på en god och kladdig kladdkaka utan ägg för vem gillar inte kladdkaka?

Av Peter Dahlberg
10 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 3 msk Khoisan Gourmet ekologisk äggersättning
  • 90 ml kallt vatten
  • 2 dl strösocker (200 g)
  • 1 dl farinsocker (80 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Gourmet
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 1 dl Kakao (40 g)
  • 75 g smör
  • ½ dl rapsolja (45 g)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader med varmluftsfunktion.

  2. Blanda äggersättningen med vattnet i en bunke. Låt det sedan svälla i 5 minuter. Tillsätt därefter strösocker och farinsocker och blanda med äggersättningen.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret. Häll oljan i smöret för att få ner temperaturen. Tillsätt mjölblandningen och smöret i smeten. Blanda med en visp eller slickepott.

  4. Häll upp smeten i en bakform med avtagbar form (á 22 cm i diameter) som är klädd med bakplåtspapper.

  5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna!