fbpx

Vegansk sockerkaka

Camilla Hamids fantastiskt goda recept på vegansk sockerkaka bakad med vår äggersättare.

Ingredienser

2 msk Khoisan Gourmet äggersättare
4 msk vatten
6 dl vetemjöl
1 msk Khoisan Gourmet bakpulver
0,5 tsk Khoisan Tea ekologiskt vaniljpulver
finrivet skal från 1 citron
2 dl strösocker
2 dl sojamjölk
2 dl rapsolja

TIPS! Gör din veganska sockerkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och smörj din form generöst med smör (behöver rymma minst 1 liter).

2. Blanda ihop Khoisans äggersättare med hälften av vattnet i en liten skål tills du får en tjock och klumpfri smet. Ha sedan i resten av vattnet. Ställ åt sidan.

3. Ta fram två bunkar. I den ena blandar du ihop vetemjöl, Khoisans bakpulver, Khoisans äkta vaniljpulver och rivet citronskal och i den andra blandar du ihop strösocker, sojamjölk och rapsolja.

4. Blanda ner äggersättningsblandningen i bunken med strösocker, sojamjölk och rapsolja och rör sedan ner lite av mjölblandningen i taget under konstant omrörning tills du får en tjock och jämn smet.

5. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp kakan på ett galler för att svalna helt och hållet innan servering. Servera gärna med växtbaserad vispgrädde och färska jordgubbar.

 

 

Recept och bild – Camilla Hamid i samarbete med Khoisan Tea.
My Khitchen Stories

[cl_button text=”Tillbaka till recept” link=”https://khoisangourmet.se/recept/”]