fbpx

Vaniljmuffins

Vaniljmuffins med äkta vanilj är alltid ett bra alternativ till fikastunden. Detta recept passar även bra till tårtbotten och som sockerkaka. 
12 st

Föregående bild
Nästa bild

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver eller 1½ tsk vaniljpasta
  • 1 krm salt
     
     
 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ in ett galler i nedre delen av ugnen.
  2. Ställ tolv muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret och blanda med mjölk och vanilj.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt.
  5. Tillsätt smörblandningen.
  6. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt, vispa slätt.
  7. Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3.
  8. Grädda i 10 minuter.
  9. Flytta försiktigt upp plåten till den övre delen av ugnen och grädda i ytterligare 5-10 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
  10. Låt svalna helt i formen.

Receptet är skapat av Yvonne Landin som driver bakbloggen bakalite.se 

Hon finns även på instagram under: @bakalite.se

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier