Vaniljmuffins
Vaniljmuffins med äkta vanilj är alltid ett bra alternativ till fikastunden. Detta recept passar även bra till tårtbotten och som sockerkaka.
12 st
Previous slide
Next slide
Ingredienser
- 150 g smör
- 1½ dl mjölk
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 5 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver eller 1½ tsk vaniljpasta
- 1 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och ställ in ett galler i nedre delen av ugnen.
- Ställ tolv muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret och blanda med mjölk och vanilj.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Tillsätt smörblandningen.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt, vispa slätt.
- Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3.
- Grädda i 10 minuter.
- Flytta försiktigt upp plåten till den övre delen av ugnen och grädda i ytterligare 5-10 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
- Låt svalna helt i formen.

Receptet är skapat av Yvonne Landin som driver bakbloggen bakalite.se
Hon finns även på instagram under: @bakalite.se