Vaniljkaramelliserade nötter
Vaniljkaramelliserade nötter för glöggfesten, julminglet eller när du är sugen på goda karamelliserade nötter.
ca 5 dl
Ingredienser
- 275 g (5 dl) rostade mandlar, valnötter, pekannötter och cashewnötter
- 1 dl ljus sirap
- 4 msk strösocker
- 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
en nypa salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
- Värm sirap, socker och vaniljpulver i en stekpanna på medelvärme. När det har smält och bubblat i 1 – 2 minuter, rör ner nötterna så de täcks av sockerlagen.
- Sprid ut nötterna på bakplåten. Ställ in plåten i ugnen i ca 10 minuter. Sockerlagen kommer bli gyllene. Ha uppsikt så att den inte bränns.
- Låt svalna och stelna. Bryt eller grovhacka nötterna.
Receptet är skapat av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Du hittar den på instagram @systrarnaeisenman och på deras blogg.
Pingback: Den ultimata vaniljcheescake - Khoisan Gourmet