fbpx

Vaniljkaramelliserade nötter

Vaniljkaramelliserade nötter för glöggfesten, julminglet eller när du är sugen på goda karamelliserade nötter.
ca 5 dl 

Ingredienser

  • 275 g (5 dl) rostade mandlar, valnötter, pekannötter och cashewnötter
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 msk strösocker
  • 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
    en nypa salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.  Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  2. Värm sirap, socker och vaniljpulver i en stekpanna på medelvärme. När det har smält och bubblat i 1 – 2 minuter, rör ner nötterna så de täcks av sockerlagen.
  3. Sprid ut nötterna på bakplåten.  Ställ in plåten i ugnen i ca 10 minuter. Sockerlagen kommer bli gyllene. Ha uppsikt så att den inte bränns.
  4. Låt svalna och stelna. Bryt eller grovhacka nötterna.
Systrarna Eisenmann

Receptet är skapat av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Du hittar den på instagram @systrarnaeisenman och på deras blogg.

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier

1 reaktion på ”Vaniljkaramelliserade nötter”

  1. Pingback: Den ultimata vaniljcheescake - Khoisan Gourmet

Kommentarer är stängda.