fbpx

Sockerfri jordgubbstårta

Ljuvlig sockerfri jordgubbstårta som dessutom är gluten och laktosfri så att alla kan njuta av de härliga sommarsmakerna som jordgubbar ger. Servera den som en jordgubbstårta eller skär upp den i rutor som en jordgubbsbakelse.
6-8 bitar

Föregående bild
Nästa bild

Ingredienser

Tårtbotten:
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk psylliumhusk
  • 0,75 dl ljust nötsmör (t ex mandelsmör)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • Valfri sötning efter smak (t ex 2 msk skuren melis)
Smörkräm
 
 

 

 

Gör så här:

Tårtbotten:
  1. Mixa ingredienserna till en slät och tjock smet. Låt vila i 15 minuter.
  2. Bred ut smeten i en form som är ca 15×15 cm, smord och bröad eller av silikon. Jag använde bakbalkar.
  3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter, testa med en sticka. Låt svalna helt och skär sedan i två lika stora delar.
Smörkräm:
  1. Smula sönder frystorkade jordgubbar till ett fint bärpulver.
  2. Vispa matfettet ljust och luftigt. Tillsätt sötningen samt bärpulvret och vispa lite till.
  3. Bred smörkrämen på den ena botten och lägg den andra delen ovanpå. Toppa med mer smörkräm. Ställ kallt tills smörkrämen blivit fast och skär sedan upp i bitar. Förvara i kylen.
  4. Garnera med färska jordgubbar vid servering.

Receptet är skapat av Anna Winér och du hittar henne på hennes instagram: @anna_winer

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier