Äppelrutor med kanelcrunch

Fluffiga och mumsiga äppelrutor toppade med en helt otrolig kanelcrunch! Höstfikat blir inte bättre än såhär!

30
13 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Äppelrutor
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 150 g smält smör
  • 1 tsk Khoisan Gourmet Vaniljpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk Khoisan Gourmet bakpulver
Crunch
  • 150 g smör
  • 3 msk kanel
  • 1 ½ dl rårörsocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokos

Gör så här

  1. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt på hög effekt i ca 5 min.

  2. Vispa ner det smälta smöret. Tillsätt mjölk och yoghurt.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver och vänd ner i smeten med stora luftiga tag så det blandas jämnt.

  4. Häll ner smeten i en smord och bröad långpanna.

  5. Skala och skär äpplena i bitar och tryck ner i smeten,  jämnt fördelat över hela formen.

  6. Blanda sedan ihop smör, rårörsocker, havregryn, kokos och kanel till en kladdig smuldeg och strö över hela kakan.

  7. Grädda i 200 grader i ca 20-25 min.