Mini no-bake vaniljcheesecake
Vaniljsmakande no bake cheesecake i portionsstorlek. Toppa med säsongens bär, frukt eller med honung, choklad, nötter eller andra favoriter, oändliga möjligheter! Använd valfritt geleringsmedel.
8-10 st
Ingredienser
Botten:
- 150 g kex, Digestive eller Marie
- 50 g smör
Cheesecakefyllning:
- ½ tsk Agar agar eller gelatinpulver
- 1½ msk vatten
- 600 g färskost naturell
- 1½ dl florsocker
- 2 tsk vaniljpasta eller 2½ tsk vaniljpulver
- 2 dl vispgrädde
Gör så här:
Förberedelser:
- Blanda Agar agar och vatten i en kopp och hetta upp i mikro. Rör om och värm tills allt pulver lösts upp och du har en gele. Låt svalna.
- Ställ stabila muffinsformar av papper eller silikon på en bricka eller i en muffinsplåt.
Botten:
- Smält smöret och mixa samman med kakorna i en mixer.
- Fördela och tryck ner kakmixet jämnt i formarna. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
- Häll färskost, florsocker och vaniljpasta i en bunke. Vispa till en slät smet.
- Blanda hälften av grädden med Agar agar och rör samman. Obs! Om det blir små klumpar kan du sila bort dem när du häller över det i bunken.
- Tillsätt Agar agar-blandningen och resten av grädden till smeten. Vispa på låg hastighet tills du har en fast kräm.
- Fördela krämen i formarna och jämna till.
- Ställ i kylen att stelna, gärna över natten men minst fyra timmar.
- Lossa varje cheesecake försiktigt ur formerna och servera.
Receptet är skapat av Yvonne Landin som driver bakbloggen bakalite.se
Hon finns även på instagram under: @bakalite.se