Granola med kakao och vanilj
Hemgjord granola är både lyxigt och mysigt att göra! Den här granolan får underbar smak av kakao och vanilj, perfekt till helgfrukosten.
Ingredienser
- 8 dl havregryn
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl hackade mandlar
- 1 dl hela bovetefrön (snabbt blötlagt)
- 1 dl kokosflarn
- 1/dl sesamfrön
- 1/2 dl kokosolja
- 1/2 dl hett vatten
- 1 msk honung
- 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
- 1/2 dl Khoisan Gourmet kakao
- 1 dl torkad frukt t.ex. russin/fikon/aprikos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda havregryn och nötter, frön och kokos i en skål och rör runt så att allt blandas väl.
Rör samman kokosolja, vatten, honung, vaniljpulver och kakao och slå över granolamixen.
Klä en plåt eller form i bakplåtspapper. Häll ut granolan och sprid ut ordentligt. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Rör runt då och då och se till så att det inte bränns.
Låt granolan svalna innan du lägger i den torkade frukten. Förvara i väl försluten burk.