Björnbärspannacotta

En otroligt god och enkel björnbärspannacotta! Den går att baka på både färska och frysta björnbär. Dekorera rikligt med björnbär vid servering.

Av Peter Dahlberg
8 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Pajbotten
  • 15 st digestivekex
  • 100 g kallt smör
Björnbärspannacotta
  • 250 g frysta björnbär
  • ½ tsk Khoisan Gourmet ekologisk Agar Agar
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
  • 5 dl ekologisk vispgrädde
  • 1 dl ekologisk vispgrädde
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Pajbotten
  1. Mixa digestivekexen fint i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa samman.

  2. Tryck ut blandningen jämnt i en bakform (á 24 cm i diameter) med löstagbar kant, där bottnen är klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp.

Björnbärspannacotta
  1. Värm upp björnbären i en kastrull. Mixa björnbären till en puré och sila bort kärnorna.

  2. Värm upp björnbärspurén tillsammans med vispgrädde, strösocker, vaniljextrakt och Agar Agar under 5 minuter. Det ska vara på gränsen till att det kokar.

  3. Låt svalna till rumstemperatur innan du häller gräddblandningen över pajbottnen.

  4. Låt pannacottapajen stelna i kylskåp minst 1 timme.