Vaniljkola

ca 30 stycken

Vad går upp emot klassiska kolor som får en extra smakdimension med äkta vanilj? För att skapa en enkel wow-effekt kan du snurra kolan innan du lägger den i pappret.

Ingredienser

100 g smör
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
½ dl glykos
½ tsk ättiksprit (12 %)
En nypa salt

Gör såhär

1. Smörj en liten form, ca 15 x 10 cm (eller avlång bakform).

2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser.

3. Koka upp över låg värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och låt koka till en temperatur av 129 grader.

4. Häll upp blandningen i formen. Låt kallna och stelna.

5. Skär sedan i avlånga bitar med en smord kniv. Snurra på varje bit och slå sedan in i bakplåtspapper.

 

 

Recept skapat av Systrarna Eisenman för Khoisan Gourmet.