Raw bars med kakaonibs
Mixa dig till ljuvligt goda Raw bars med kakaonibs på ett litet kick. Toppa sedan med smält choklad och karamelliserade kakonibs för en nyttigare fikastund.

Ingredienser
- 1,5 dl chasewnötter
- 1,5 dl sötmandel
- 12 st färska dadlar
- 0,5 dl Khoisan Gourmet kakaonibs
- 1 msk kokosolja
- 0,5 dl kokosflingor
- 3 msk kallt vatten
- 1 krm salt
Garnering
- 100 g Khoisan Gourmet mörk bakchoklad
- Khoisan Gourmet kakaonibs
- flingsalt
Gör så här
Börja med att kärna ur dadlarna. Lägg därefter samtliga ingredienser i en mixer och kör till önskad konsistens. Tillsätt ev. mer vatten om smeten känns för torr.
Lägg ett bakplåtspapper i en form (cirka 15×20 cm) och tryck ut brownie-smeten i denna.
Smält chokladen över ett vattenbad på spisen eller i mikrovågsugnen, men var vaksam och rör ofta då chokladen lätt kan brännas vid.
Häll över ett jämnt lager choklad över kakan, låt svalna cirka 10 minuter innan du strö över kakaonibs samt flingsalt.
Låt sedan kakan stelna helt i kylen.