Rabarber Sour med Vaniljskum
Imponera med ett vaniljskum som du toppar somrig variant av vodka sour med rabarber.
Ingredienser
- 5 cl Vodka
- 3 cl Citronjuice
- 2 cl Sockerlag smaksatt med rabarber
- Skum smaksatt med vanilj
Gör så här
VANILJSKUM
Till en 0,5 liters sifon – tillsätt 20 cl Syrlig äppelmust, exempelvis Granny Smith, 20 cl sockerlag och 10 cl äggvita. (Citronjuice funkar också bra istället för den syrliga äppeljuicen, kör då 95% sockerlag och 5 % citronjuice). Addera en tesked Khoisan Gourmet vaniljpulver. Tillsätt patroner, skaka ordentligt och förvara i kylen. Ju kallare skummet är desto hållbarare blir det.
SOCKERLAG MED RABARBER
Blanda en sockerlag på lika delar vatten och socker. Tillsätt rabarber i skivor och låt dra i sockerlagen i ca 24 timmar. Använd en rabarberstång till 0,5 liter sockerlag.
- Använd ett lågt glas med is.
- Skaka allt utom skummet med is i en shaker.
- Sila upp i glaset
- Spritsa på vaniljskummet på toppen.
Receptet, film och bild är skapat av David Kringlund.
För att se mer vad David gör: davidkringlund.se