fbpx

Rabarber Sour med Vaniljskum

Imponera med ett vaniljskum som du toppar somrig variant av vodka sour med rabarber. 

Ingredienser

  • 5 cl Vodka
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Sockerlag smaksatt med rabarber
  • Skum smaksatt med vanilj

Gör så här

VANILJSKUM

Till en 0,5 liters sifon – tillsätt 20 cl Syrlig äppelmust, exempelvis Granny Smith, 20 cl sockerlag och 10 cl äggvita. (Citronjuice funkar också bra istället för den syrliga äppeljuicen, kör då 95% sockerlag och 5 % citronjuice). Addera  en tesked Khoisan Gourmet vaniljpulver. Tillsätt patroner, skaka ordentligt och förvara i kylen. Ju kallare skummet är desto hållbarare blir det.

SOCKERLAG MED RABARBER
Blanda en sockerlag på lika delar vatten och socker. Tillsätt rabarber i skivor och låt dra i sockerlagen i ca 24 timmar. Använd en rabarberstång till 0,5 liter sockerlag.

  1.  Använd ett lågt glas med is.
  2. Skaka allt utom skummet med is i en shaker.
  3. Sila upp i glaset
  4. Spritsa på vaniljskummet på toppen.

Receptet, film och bild är skapat av David Kringlund.

För att se mer vad David gör: davidkringlund.se

 

 

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier